© 2019 by R-Plan, s.r.o. 

  • R-Plan, s.r.o.

Lakehouse

Koncept této stavby vychází z předpokládaného charakteru stavebního pozemku, který stále nebyl konkretizován. Podle navržené stavby investor hledá v zahraničí nejvhodnější pozemek s výhledem na jezero, což je sice netradiční, avšak možný postup.

Kanadský srub Post and Beam

Základní myšlenkou bylo navržení rekreačního objektu, v kterém bude moci trávit investor chvíle odpočinku a kde bude možné ubytování přátel v částech objektu se samostatnými vstupy. Vnitřní dispozice je tedy rozdělena na tři samostatné bytové jednotky, přičemž krajní křídla jsou tvořena pouze přízemním podlažím pro hosty, dominantní střední část s podkrovím je určena pro majitele.  Část stavby s předpokládaným výhledem na jezero je co nejvíce prosklena, k níž přiléhají jednotlivé terasy, na kterých všichni obyvatelé stavby mohou trávit společné chvíle a vychutnávat si například západ slunce.

1/1