Rezidence Vyhlídka

Stavební záměr bude umístěn v lokalitě, která se nachází v příjemném okolí s výhledem do krajiny. Návrh stavby samotné vychází z požadavků na vzdušné řešení vnitřního prostoru, využití přírodních materiálů v maximální možné a zapracování vyhlídkové věže.

Projekt srubu Post and Beam
press to zoom
Projekt srubu Post and Beam
press to zoom
1/1

Výsledkem jsou dva samostatné objekty, které na sebe dokáží strhnout pozornost především pro své nezaměnitelné architektonické řešení a použitý nosný systém. Jedná se opět o konstrukci typu Post and Beam, díky které lze kombinovat různé druhy materiálu bez vzniku konstrukčních závad. Hlavní stavbou rezidence je rodinný dům určený pro čtyřčlennou rodinu. Obsahuje tři podlaží, z nichž jedním z nich je suterén umístěný pod terénem. Suterén obsahuje domácí vinárnu s kuchyňkou, společenské prostory, domácí kino, posilovnu, ale i wellness a technické zázemí rodinného domu. Přízemní podlaží nabízí velice příjemně prosluněné prostory, které jsou minimálně děleny a vytváří tak vzdušný interiér. Nachází se zde například vstupní hala, hygienické zázemí, obývací prostor s kuchyní, knihovna, pracovny a ložnice s hygienickým zázemím. V podkroví jsou navržené pokoje s vlastním hygienickým zázemím. Všechna podlaží jsou propojena pomocí hlavního schodiště v blízkosti vstupní haly, avšak lze využít i točitého schodiště ve vyhlídkové věži.

Moderní srub Post and Beam
press to zoom
Moderní srub Post and Beam
press to zoom
Moderní srub Post and Beam
press to zoom
Moderní srub Post and Beam
press to zoom
1/2