Rodinný dům Kvasice

Moderní pojetí konstrukčního systému POST and BEAM v nízkoenergetickém provedení, které kladně využívá morfologii okolního terénu. Tato vila je první ze dvou novostaveb, které budou realizovány za účelem prodeje na jižním svahu v obci Dolní Kounice.             

 

Rodinný dům je tvořen třemi podlažími, které jsou vzájemně propojeny vnitřním schodištěm. Suterén obsahuje prostornou garáž pro 2 automobily, jízdní kola apod. Dále se zde nachází skladové místnosti a technická místnost.                         

 

Přízemní podlaží nabízí mimo krásný výhled prostorné obývací prostory, kuchyňský kout se spíží, samostatné WC, koupelnu, 2 pokoje, ložnici s vlastní šatnou a koupelnou. ZA prosklenenou dělící příčkou se nachází samonosné točité schodiště, které vede do podkrovního podlaží. To je navrženo jako klidová místnost, klubovna, pracovna. I zde se nachází krytá terasa.                                            

 

Pro příjemné trávení letních večerů s přáteli je navržena v úrovni 1.NP částečně krytá prostorná terasa s atriem, na kterou lze vstoupit z většiny pobytových prostor. Rodinný dům je navržen v kombinaci přírodních materiálů, jako je kámen, dřevo, které je doplněno prosklenými plochami. Příjemnou tečkou spojením moderní architektury a přírodního pojetí stavby je zelená střecha, která plní nejen estetickou funkci, nýbrž i funkční (hospodaření s vodou, chlazení budovy, atd.) 

1/1