Srub BOLATICE

Navrhovaná stavba je umístěna na okrajový pozemek obce, na který plynule navazuje koňský výběh ve vlastnictví investora. Srubová stavby byla pro investora jasnou volbou, bylo nutné pouze vyřešit architektonický návrh. 


I přes zdánlivě malou velikost objektu obsahuje stavba dostatečné prostory pro trvalé bydlení bez jakýchkoli omezení v užívání.  Na severní straně je navrženo kryté stání přiléhající k rodinnému domu, které umožní i skladování např. palivového dřeva. Vstup je umístěn z této kryté části. V přízemí se nachází ložnice, obývací prostory s kuchyňským koutem, hygienické zázemí s oddělenou toaletou, technickou místností a dostačující úložné prostory v prostoru předsíně. Na jižní straně je umístěna venkovní krytá terasa, která je přístupná z obývacího prostoru.

Z důvodu navýšení kapacity úložných prostorů je vytvořena nad polovinou podlahové plochy stropní konstrukce, kterou je možné využít i například pro příležitostné přespání hostů.

1/1